You are currently viewing Un sondeig de Sigma-3 otorga dos regidors en Valéncia a Poble Democràtic

Un sondeig de Sigma-3 otorga dos regidors en Valéncia a Poble Democràtic

Font: ValenciaDiario.com

Un sondeig de Sigma-3 otorga prop de 27.000 vots en la ciutat de Valéncia a Poble Democràtic, lo que permetria a la formació autonomista obtindre fins a dos representants en el consistori municipal, convertint al valencianisme polític en una força determinant per a la configuració del nou equip de govern de la ciutat.

El treball realisat per Sigma-3 per a l’Institut d’Inversió Comercial (IIC), reflectiria una pèrdua constant de vots de les formacions polítiques actualment representades en l’hemicicle municipal, menys per a Ciutadans, que creixeria llaugerament i l’aparició de Poble Democràtic. De major a menor representació l’hemicicle quedaria aixina: PP (8) Ciutadans (8) Compromís (7) PSPV (5) Valéncia en Comú (3) i Poble Democràtic (2), partits com Vox, IU o Pacma no obtindrien representació.

En estos resultats, es presenta un Parlament més fragmentat que mai i seria de nou necessari un pacte a tres per a governar, on el valencianisme polític seria decisiu per a determinar qué força s’alçaria en l’alcaldia de la ciutat, recuperant una posició similar a la que va gojar Unió Valenciana entre 1987 i 1999.

L’enquesta, realisada sobre un univers de 30.000 potencials electors, es va realisar en novembre d’enguany, coincidint en l’anunci d’avançament electoral del President de la Generalitat, Ximo Puig; i el badament del Pacte del Botànic pel respal del President dels Corts, Enric Morera, als partits independentistes catalans, junt en les manifestacions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, contràries a la llínea marcada per Ximo Puig davant qüestions com l’avançament electoral, la gratuïtat de l’AP-7 o els transvasaments.

Si comparàrem la previsió d’escans conseguits en les passades municipals, l’estudi establix que el PP seguiria sent la força més votada, pero en una notable caïa que es traduiria en la pèrdua d’uns 20.000 vots, dels 105.963 obtinguts en 2015 als prop de 85.000 que alcançaria en les pròximes municipals. D’esta forma, els populars perdrien dos escans en la futura composició de la cambra.

Cares noves

Després d’una llegislatura presidint el Cap i Casal, Compromís podria perdre la seua hegemonia en reduir-se la seua estimació de vot en casi 15.000 respals menys que en les passades eleccions, que es traduiria en la pèrdua de, a lo manco, un representant.  PSPV i Valéncia en Comú mantindrien uns percentages de vot similars a 2015, en una llaugera pèrdua dels comuns que posaria en risc reeditar els seus tres representants en el consistori, mentres que la nova cara visible del socialisme valencià, Sandra Gómez, solament conseguiria aumentar llaugerament els respals pero sense variar el número d’escans obtinguts, 5 en les passades eleccions.

D’esta forma, només Poble Democràtic i Ciutadans conseguirien millorar els resultats de les passades eleccions, pujant en prop de 19.000 vots la formació taronja, lo que li permetria a Fernando Giner obtindre dos nous representants, mentres que la formació regionalista Poble Democràtic donaria la sorpresa electoral alcançant representació en el consistori municipal per primera volta en la seua història, i recuperant la presència del valencianisme polític en el Cap i Casal des de que en 1999 Unió Valenciana abandonara la seua posició com a partit independent en representació municipal.

Per al representant del Consell General de Poble Democràtic, Màxim Rueda, els resultats del sondeig demostren que la societat valenciana està preparada per a una alternativa política en la que s’aposte per la política dialogant, moderada i a prop, açò és, resoldre els problemes dels barris i els comerciants, concebent una ciutat més amable en la que els servicis públics s’orienten a facilitar la vida als ciutadans i no com fins ara.

Poble Democràtic és una formació valencianista, ecologista, en un programa polític progressiste, que aposta per la protecció i promoció de la cultura i tradicions valencianes. Una formació en vocació integradora, transparent i en capacitat de diàlec per a negociar en totes les expressions polítiques que respecten els principis constitucionals