EL TEU PARTIT

SOM POBLE

¿Quí som?

Som persones. Gent anònima, treballadora. No som professionals de la política. Gent concienciada en els problemes de la societat, i el valencià en particular. Som un grup molt plural, en diversitat de creencies.

¿En qué se diferenciem dels atres?

La nostra idiosincrasia. No busquem lucrar-se de la politica, puix ya tenim treball i/o estudis. No depenem de ningu, per tant no tenim que rendir contes. Som valencianistes en pro, de construccio, en positiu. Som 100% transparents, pragmatics. En el nostre grup conviuen una ampla diversitat de tendencies. La nostra estructura politica es horisontal, per lo que no està jerarquisada, tots som iguals i tenim la mateixa paraula, 1+1=3.

¿Qué volem conseguir principalment?

Que els valencians recuperen l’autoestima, i tornen a tindre conciencia de poble, per a poder tornar-li el poder a la societat, i no als politics.

CONSELL GENERAL

Miquelo Garcia
Responsable en Cap de POBLE

El Consell General actual fon conformat en l’assamblea general celebrada el 16 d’abril de 2019 en Catarroja, quedant de la següent manera:

Responsable en Cap:
Miquelo Garcia (Valéncia C.)

Responsable de Secretaria:
Nuria Juan (Catarroja)

Responsable de Tesoreria:
Tonet Ballesteros (Alfafar)

Restant de membres:
Alberto Garcia (Valéncia C.), David Martínez (Valencia C.), Albert Castellets (Valéncia C.), Fernando Ribes (Massanassa), Salva Miralles (Valéncia C.) i David Sotelo (Catarroja).

Implantació

¿A on pots trobar-mos? Els nostres pobles.

Les nostres claus

El municipalisme

La proximitat en les persones és la nostra màxima, i la forma més pròxima de conseguir-ho, és per mig del municipalisme.

Estructura de paraigües invertit, completament horisontal, establint els mateixos drets per a tots els partits locals o grups municipals que vullguen sumar-se al proyecte.

El nostre objectiu és crear una ret de sinèrgies a on POBLE oferixca recolzament organisatiu i formatiu, coordinació i ajuda per a treballar millor de cara als problemes locals, servicis de resolució de problemes i organisació d’actes i events. Treballar des dels municipis per a estar al costat de les persones.

Treball en ret

Disponem d’una completíssima oficina virtual en multitut de funcionalitats. Totes les gestions de cada departament intern, aixina com les externes de cara al públic, se poden fer per mig de la nostra pàgina uep i apps online.

Gràcies ad açò optimisem considerablement el treball i les despeses de manteniment del proyecte, convertint-lo en una iniciativa fortament viable i llaugera.

Formació contínua

Tot aquell que vullga colaborar en millorar la nostra societat tindrà el dret, i l’obligació, de formar-se prèviament acodint als cursos de formació que organisem des de POBLE.

Apostem per una formació de calitat, puix això serà sinònim d’èxit en el futur dels nostres municipis.

Autonomisme valencià

Assumim, indiscutiblement, l’història, cultura, llengua i senyes d’identitat valencianes, com a manifestacions propies del poble valencià.

Colaboració i coordinació dins de l’Estat espanyol, pero priorisant els interessos dels valencians sense cap classe de sumissió, i reclamant criteris de prioritat perifèrica. Volem que els valencians recuperen l’autoestima com a poble.

Agents del canvi social

No som polítics professionals, som persones anònimes, treballadores i estudiants, que aspiren a generar un canvi necessari en la nostra societat.

L’idea principal del proyecte és crear Agents de Canvi Social, no vividors de la política. I ho farem per mig d’una formació contínua professionalisada en els àmbits que ho requerixquen en cada moment.

Entenem la política com a servici, no com a professió. Junts podem construir un futur millor.

Participació ciutadana

En POBLE sempre hem tingut en conte l’opinió de la gent. Considerem importantíssima la participació ciutadana a l’hora de prendre una decisió; per això volem que participes aportant la teua opinió en cadascú dels temes que tractem.

Desapareixen les fórmules classiques d’organisació associativa. No tenim“afiliats” ni “militants”, ni tenim un president que governe sobre els demés. En este proyecte, tots els participants tenen dret a ser portaveus del grup, sempre i quan, entre tots siguen triats democràticament. Tot participant major d’edat, siga del sexe que siga, i siga quina siga la seua nacionalitat, té exactament el mateix dret de vot i paraula…

Ademés, el nostre proyecte és dels més democràtics, puix, basant-mos en l’idea d’alguns filòsofs grecs, “El bon governant es aquell que no vol governar i es triat per la resta basant-se en les seues capacitats”,  els representants locals seran valorats pels veïns ans de presentar-se, a l’igual que els representants generals de cara a les eleccions autonòmiques. Creem en les llistas obertes.

I per a fer-ho de la manera més austera i transparent possible, tenim les ferramentes online necessàries per a poder mostrar la teua opinió sobre cada tema / candidat, per mig d’internet sense ninguna necessitat de produir paperetes i sobres.

El nostre ideari

Manifest de POBLE pel canvi

Durant massa temps els ciutadans i ciutadanes del territori valencià nos hem desentés del nostre devindre, cedint la presa de decisions a una casta política que únicament s’ha mostrat capaç a l’hora de favorir a afins i clients. Ya siga per vot o per omissió del mateix hem propiciat una forma de governar a on els interessos partidistes prevalen sobre aquells realment importants per al conjunt de la societat. No és el moment de buscar culpables, és l’hora de prendre decisions.