You are currently viewing Poble Democràtic llança una campanya per a que tots els valencians òmpliguen els seus balcons en ‘Reals Senyeres’

Poble Democràtic llança una campanya per a que tots els valencians òmpliguen els seus balcons en ‘Reals Senyeres’

Poble Democràtic ha llançat una campanya per a que tots els veïns i veïnes de les poblacions valencianes òmpliguen els seus balcons en ‘Reals Senyeres’ el pròxim dimarts, 9 d’octubre, per a commemorar el Dia Nacional Valencià i reivindicar els símbols oficials, segons ha senyalat hui la representant del Consell General de Poble Democràtic en Catarroja, Núria Juan.

Per a la portaveu de Poble Democràtic, exhibir els símbols que nos unixen en els balcons és també una forma de demostrar el “amor” per la nostra terra i que este contagie els cors de les persones el mateix dia que celebrem Sant Donís, el patró dels enamorats en Valéncia.

L’intenció d’esta iniciativa és que els ciutadans de pobles com Catarroja, Massanassa, o Puçol, per citar alguns, traguen als seus balcons les ‘Senyeres’ que tan poques voltes lluïm en la nostra terra i que decoren les seues fronteres en un símbol que reivindica un passat comú i que, gràcies a la normalitat i el respecte a la llegalitat dels valencians, nos representa en positiu per tot lo món, tal i com ha explicat la representant de Poble Democràtic.

En este sentit, Núria Juan ha recordat que en Poble Democràtic volem que els valencians recuperen la seua autoestima com a poble i, una manera d’iniciar eixe camí, és començar a plasmar en actes senzills el “orgull de ser i sentir-se valencians”. Penjar la bandera en el balcó és un d’eixos passos.

Per una atra part, la portaveu de Poble Democràtic Catarroja ha recordat que el 9 d’Octubre és una data important en l’història de la nostra terra puix commemora l’entrada a la ciutat de Valéncia del rei Jaime I en 1238, i és també el va iniciar de la consolidació del territori baix uns símbols que finalment varen ser adoptats com a oficials en l’Estatut d’Autonomia.

La nostra formació impulsa esta iniciativa perque assumix la história, cultura, llengua i senyes d’identitat valencianes, com a manifestacions pròpies del poble valencià, segons Núria Juan, que s’ha mostrat convençuda que els valencians, una volta més, demostrarem que som capaces de reivindicar els nostres símbols en pau i concòrdia.