You are currently viewing Poble Democràtic demana que l’Ajuntament d’Alacant otorgue de nou un carrer a la poetesa Francisca Aguirre

Poble Democràtic demana que l’Ajuntament d’Alacant otorgue de nou un carrer a la poetesa Francisca Aguirre

El representant en el sur de Poble Democràtic, Gonzalo Monfort, ha reclamat hui a l’Ajuntament d’Alacant que otorgue de nou un carrer a la poetesa Francisco Aguirre Benito, que acaba de ser reconeguda en el Premi Nacional de les Lletres, com a acte de justícia a una de les narradores alacantines vives en major prestigi en les lletres espanyoles.

Gonzalo Monfort ha senyalat que l’imperdonable error que va portar a retirar la placa de Francisca Aguirre del carrer al que s’havia adjudicat deu ser reparat quant abans millor, ya que no cal amparar-se en excuses, ni en tramitacións administratives, quan una mala gestió d’adaptació de la Llei de Memòria Històrica va deixar sense reconeiximent en la seua ciutat natal a esta prestigiosa lliterata de la generació dels 50.

En este sentit, el portaveu de Poble Democràtic ha propost que s’otorgue un nou carrer a Francisca Aguirre per a que el seu nom pervixca i estiga present en la vida dels alacantins. I que es lloe una carrera plena d’èxits, entre els que destaquen el Premi Nacional de Poesia, en 2011, en el seu poemari ‘ Historia de una anatomía’, llibre en el que ya va guanyar el premi Miguel Hernández 2010; o les ‘Nanas para dormir desperdicios’, que va meréixer el Premi Alfons el Magnànim 2007.

Des de Poble Democràtic volem mostrar el nostre reconeiximent a l’obra de Francisca Aguirre una de les principals figures de la lliteratura espanyola actual, les obres de la qual han segut traduïdes al francés, italià, portugués i àrap, entre atres idiomes. I volem que, com a representant de la nostra autonomia, conte també en el reconeiximent de tots els seus conciutadans, millorat en això el coneiximent de la seua obra i la promoció que de la cultura espanyola realisa.

Creem que és just que els ciutadans siguen reconeguts en vida pels seus mèrits professionals i que, d’esta forma, pugam crear una cultura de l’esforç i del valor del treball ben fet en les noves generacions, segons el portaveu de Poble Democràtic.