You are currently viewing Poble Democràtic demana que Valéncia permeta que els animals domèstics puguen usar el transport públic urbà

Poble Democràtic demana que Valéncia permeta que els animals domèstics puguen usar el transport públic urbà

Font: Nou Horta

El responsable de Mig Ambient de Poble Democràtic, David Martínez, ha solicitat hui als responsables de Metro Valéncia i l’Empresa Municipal de Transport (EMT) que permeten que els amos de mascotes puguen usar el transport públic urbà en elles, equiparant Valéncia al restant de capitals europees que ya ho permeten.

David Martínez ha explicat que ya hi ha experiències contrastades en el nostre país en els Metros de Madrit i Barcelona i que atres capitals, com Sevilla, ya estan implantant en els autobusos urbans tant el viage per mig de ‘transportín’ com en mascotes en correja. Un pas avant en l’integració i normalisació de les mascotes, pero també dels seus amos als que se’ls impedix l’us d’un servici públic, tal i com ha comentat el portaveu de Poble Democràtic.

En este sentit, Martínez ha recordat que fins a la data l’us dels servicis públics de transport està prohibit per als animals domèstics menys per a gossos guia o d’assistència, si be, és una mesura que ya ha segut superada en les principals capitals europees simplement aplicant un còdic de bones normes d’us i les sancions pertinents.

En Poble Democràtic estem a favor de la dotació d’espais específics per a mascotes en l’entorn urbà, pero entenem que el transport públic i els espais públics en general –edificis administratius…- deurien permetre la presència d’animals domèstics sempre que estos porten boç i una correja curta, o mesures similars de seguritat, que garantisen la convivència en el restant d’usuaris.

Per això, David Martínez ha anunciat que en Poble Democràtic estem a favor de la mesura presentada recentment per l’Ajuntament de Valéncia de revisar el reglament de l’Empresa Municipal de Transport i contemplar la creació de la targeta ‘EMT Mascota’ per a que els animals de tamany menut o mig puguen viajar en ‘transportín’. No obstant, ya que és només un borrador i que ni tan sols es va consultar al Comité d’empresa de l’EMT abans del seu anunci públic, sembla més un espot publicitari de precampanya que un objectiu real d’este consistori. “El fondo és bo, pero seguixen fallant les formes”, segons el portaveu de Mig Ambient de la formació.

I, en esta llínea, David Martínez ha incidit que el mateix tripartit que governa el consistori municipal és el que gestiona la Generalitat, que ha anunciat que la nova llei sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia permetrà als Ajuntaments cobrar un impost municipal per la tinença i criança de gossos, pero que no ha inclòs la regulació en el transport públic. “Una nova oportunitat perduda. I una atra mesura que només busca recaptar a costa del contribuent, en paraules del responsable de Mig Ambiente de Poble Democràtic”.