You are currently viewing Poble Democràtic demana a Ribó que rectifique i evite que els valencians pergam el llegat de Blasco Ibáñez

Poble Democràtic demana a Ribó que rectifique i evite que els valencians pergam el llegat de Blasco Ibáñez

El Responsable en Cap del Consell General de Poble Democràtic, Màxim Rueda, ha demanat hui a l’Alcalde de Valéncia, Joan Ribó, que rectifique i evite que els valencians pergam el llegat de Vicente Blasco Ibáñez, un dels valencians més universals, tal i com ya va ocórrer en Sorolla i atres heralts de la cultura valenciana als que se’ls ha negat seguir en la seua terra.

En este sentit, Màxim Rueda ha solicitat explicacions públiques a l’Alcalde de Valéncia sobre la negativa del consistori municipal a renovar el conveni de colaboració en la Fundació Blasco Ibáñez, lo que pot provocar que l’archiu privat de l’autor, depositat fins ara en la Casa Museu Blasco Ibáñez, ixca de Valéncia, en tota provabilitat a la Biblioteca Nacional, institució que ya ha mostrat interés pel material de l’autor.

Per al portaveu de Poble Democràtic, la política cultural de l’Ajuntament de Valéncia és insensible als referents culturals i les tradicions del poble valencià, com també succeïx en la Conselleria de Cultura, imponent una política de subvencions dirigida a entitats de dubtosa transcendència i arraïlada cultural, mentres que s’asfixia a atres centenàries com Lo Rat Penat o deixen escapar el patrimoni cultural, com ara en la figura de Blasco Ibáñez.

No és acceptable que Ribó es faça una foto reeditant l’obra de Vicente Blasco Ibáñez ‘Flor de Maig’, com a colofó dels actes commemoratius del 150 aniversari del naiximent de l’escritor, periodiste i polític valencià, i reivindique la seua figura, quan pocs mesos despuix salda eixe patrimoni i eixa figura sense una sola explicació pública.

És moment d’oblidar els colors polítics i l’ideologia per a pensar en la conservació d’un llegat, el valor històric i sentimental del qual esta fòra de tot dubte, segons ha senyalat Màxim Rueda. Per això, des de Poble Democràtic solicitem que l’Ajuntament reprenga l’iniciativa i mantinga una reunió en la Fundació Blasco Ibáñez per a tractar de canalisar esta situació, ans que no hi haja remei. I, com ya ha succeït en atres ocasions, els valencians tingam que visitar el nostre patrimoni en atres ciutats en ser incapaces els nostres polítics de pensar en el poble per damunt de les seues ideologies.