You are currently viewing Poble Democràtic creu que les restriccions al cava valencià formen part de les concessions de Sánchez als independentistes

Poble Democràtic creu que les restriccions al cava valencià formen part de les concessions de Sánchez als independentistes

Font: Q.Com.es

El portaveu de mig ambient de Poble Democràtic, David Martínez, s’ha mostrat decepcionat davant el mutisme del Consell a les restriccions de creiximent del cava valencià impostes pel Ministeri d’Agricultura i Peixca, Alimentació i Mig ambient i ha senyalat que semblen una nova concessió del President del Govern, Pedro Sánchez, a l’independentisme català.

David Martínez ha senyalat que la decisió del Ministeri d’Agricultura d’establir llimitacions a noves plantacions de vinya i restringir tant les replantacions com la conversió de drets dels viticultors per a vins bromosos afecta al principi de lliure competència. Esta regulació del mercat dissenyada per a protegir a aquelles indústries poderoses en poder polític solament genera desigualtat entre la població d’este país, ha dit Martínez.

Una situació inverosímil, en opinió del portaveu de Poble Democràtic, especialment quan esta restricció contrasta en la permissivitat de l’Eixecutiu Central a l’aument de noves plantacions de raïm per a vins en general, que supera les 4.500 hectàrees. Segons pareix, Pedro Sánchez es plega una atra volta davant els interessos dels cellers catalans front a les expectatives de creiximent del cava en la Comunitat Valenciana o Extremadura.

De fet, la decisió de l’Eixecutiu Central establix que la superfície disponible en 2019 per a autorisacions de nova plantació en les zones delimitades per la Denominació d’Orige (DO) de cava únicament es podrà incrementar en 0,1 hectàrees, lo que implica en la pràctica congelar el número de ceps i mantindre la posició forta en el mercat del cava català front a l’elaborat en atres regions, segons David Martínez.

I, tot això, quan els anàlisis del sector determinen que no hi ha risc de devaluació i que hi ha un comportament favorable de la demanda, segons ha explicat el portaveu de Poble Democràtic, que ha destacat que el colp a regions com la de Requena (Valéncia) és més dur encara perque els agricultors i els cellers havien trobat en este producte una alternativa viable per a revertir la crisis de preus en el sector vitivinícola.

Dona la sensació que Pedro Sánchez només ve a la Comunitat Valenciana a gojar de concerts en el Festival Internacional de Benicàssim (FIB) o posar medalles a ex Ministres socialistes, pero a efectes pràctics retalla els transvasaments, manté el pago de les autopistes, seguix sense donar resposta a la infrafinanciació valenciana i acaba l’any en les restriccions de creiximent al Cava Valencià, segons David Martínez.