You are currently viewing Poble Democràtic denuncia que Ximo Puig seguixca sense rebre a Lo Rat Penat despuix de 3 anys

Poble Democràtic denuncia que Ximo Puig seguixca sense rebre a Lo Rat Penat despuix de 3 anys

Font: Valencia Diario

El responsable del Consell General de Poble Democràtic, Màxim Rueda, ha denunciat que el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha tornat a faltar a la seua promesa d’impulsar una política cultural que no margine a ningú i contínua sense rebre a la Junta de Govern de Lo Rat Penat, l’institució decana en defensa de la llengua valenciana.

En els més de tres anys de llegislatura que porta Ximo Puig com a president de tots els valencians encara no ha trobat un moment per a reunir-se en una entitat que ha buscat sempre el diàlec i la concòrdia, que promou actes culturals com Els Jocs Florals, i que defén la tradició oral i escrita en la pervivència del Cant d’Estil o els Llibrets de Falla, entre atres activitats, segons ha explicat el portaveu de Poble Democràtic.

En este sentit, Màxim Rueda ha incidit que Ximo Puig no pot llançar un discurs de Cap d’Any en el que diga que ha conseguit “alçar l’hipoteca de la reputació, desterrar la corrupció i la crispació” i fer que la societat valenciana siga un “espai d’honradea, diàlec i estabilitat” quan no rep a les entitats culturals que representen el valencianisme tradicional, ni concedix subvencions per a mantindre aspectes de la nostra cultura que cap atra entitat promou i que han perdurat més de 100 anys gràcies al treball de Lo Rat Penat.

És inacceptable que, en una societat dialogant com la valenciana, els integrants del Pacte de Botànic utilisen la mateixa política de segregació que en Catalunya, tractant d’ofegar les veus discrepants retirant subvencions i impedint l’us d’espais públics per a activitats culturals, com la cessió del Teatre Principal per a la celebració de Els Jocs Florals.

A data de hui, Lo Rat Penat no ha segut rebut ni per Ximo Puig, ni per Mónica Oltra (Vicepresidència), ni tan sols per Vicent Marzà (Educació), Enric Morera (Corts), o l’alcalde de Valéncia, Joan Ribó. Una situació que continua la portaveu municipal del PSPV i candidata a l’alcaldia, Sandra Gómez, que es promociona com la gestora del futur de tots els valencians, segons ha explicat el representant de Poble Democràtic.

Màxim Rueda ha realisat estes declaracions després de la reunió mantinguda en el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve i Mollà, en la que han participat també la representant de Poble Catarroja, Núria Juan; i el vicepresident Òscar Rueda, representant als membres de la junta de govern de l’entitat.