You are currently viewing Opinió: El Cabanyal-Canyamelar, opcions per a la construcció d’una ciutat habitable

Opinió: El Cabanyal-Canyamelar, opcions per a la construcció d’una ciutat habitable

  • Post category:Actualitat

Quan nos pregunten qué pensem des de Poble Democràtic al voltant de El Cabanyal-Canyamelar és molt fàcil respondre, puix el passat més de setembre en un extraordinari treball en equip, presentàrem alegacions al Pla de Reforma Interior i afegíem  una proposta, l’adopció d’un Pla de Rehabilitació Integral del Cabanyal-Canyamelar (Pla RICA).

La nostra postura és contundent al respecte, hem demanat i demanem la paralisació de la prolongació de Blasco Ibañez i les solucions arquitectòniques propostes, donat que suponen crear més barreres entre la mar, el barri i la ciutat. Volem un barri mariner de veres i per això volem una rehabilitació integral que respecte l’idiosincràsia del barri, el seu patrimoni i una nova ordenació urbana que permeta tot açò d’una manera harmoniosa i gradual.

Entre les propostes que fem en este pla RICA, destaquen mides de tipo urbanístic, proteccionistes i innovadores i de reconstrucció de teixit social i econòmic. A nivell urbanístic apostem per la correcta conexió interior que convide als visitants de la mar a adinsar-se també pels carrers del barri i en la creació d’espais verts i rutes ciclistes. A nivell de protecció, apostem per la rehabilitació i protecció de tots els Bens d’Interés Cultural. A nivell de teixit social i econòmic, apostem per la concessió d’ajudes a la rehabilitació, la creació d’una oficina de lloguer per als estudiants i la construcció d’hotels “difusos” com a forma d’ajudar a reactivar l’economia.

A la fi, des de Poble volem un barri mariner genuí, on valencians i visitants podam gojar de l’encant dels seus carrers. No volem decorats de cartó pedra, sino recuperar la nostra idiosincràsia en cada barri i pedania.

Des de la candidatura que represente, estarem encantats d’explicar en detall les nostres propostes a tots els colectius veïnals.

Fuente: OfficialPress http://officialpress.net/el-cabanyal-canyamelar-opcions-per-a-la-construccio-duna-ciutat-habitable-per-albert-clemente/