You are currently viewing Màxim Rueda ha advertit hui del “silenciament” que ha sofrit la Plataforma pel Finançament Just després del canvi en l’Eixecutiu Nacional

Màxim Rueda ha advertit hui del “silenciament” que ha sofrit la Plataforma pel Finançament Just després del canvi en l’Eixecutiu Nacional

El Responsable en Cap del Consell General de Poble Democràtic, Màxim Rueda, ha advertit hui del “silenciament” que ha sofrit la Plataforma pel Finançament Just després del canvi en l’Eixecutiu Nacional, una paràlisis que s’ha concretat en l’anunci de no reprendre les movilisacions populars, com la manifestació del passat 17 de novembre, per a reclamar els drets dels ciutadans valencians.

Màxim Rueda ha explicat que era “oportú” deixar un marge de temps al nou govern per a valorar la sensibilitat cap a les demandes arreplegades en el Manifest de la plataforma, i que subscrivim també des de Poble Democràtic, pero també és cert que s’han donat suficients mostres del desinterés del PSPV-PSOE per revivar les reivindicacions ara que Pedro Sánchez està en Moncloa.

Des de Poble Democràtic, entenem que és necessari reactivar al poble valencià de cara a les pròximes eleccions en les que es jugarà el nostre futur polític i econòmic. I, en este sentit, entenem que és el moment de posar sobre la taula la reforma immediata del sistema de finançació i el reconeiximent dels dèficits de finançació acumulats.

Per això, nos sorprén la passivitat dels membres del Pacte de Botànic, i especialment del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que actua en esta matèria, llançant discursos encesos en el nostre àmbit geogràfic, pero oblidant-se d’ells en el moment ix de les fronteres de la nostra autonomia o és requerit per un fòrum d’àmbit nacional.

Els valencians necessitem que s’establixca un nou model de finançació en recursos “suficients i repartits equitativament” entre totes les autonomies, que possibilite tindre uns servicis públics dignes i eixercir les nostres competències pròpies, tal i com arreplega el manifest i ha recordat Màxim Rueda.

Aixina mateix, el portaveu de Poble Democràtic ha reclamat l’establiment de mecanismes de compensació per a que el nou model de finançació no naixca llastrat per l’injustícia diferida dels anteriors, açò és, que es reconega la “infrafinanciació” que ha sofrit esta terra des de fa ya quatre décades.

Segons pareix, l’únic interés en la plataforma és el seu us com a trampolí per a que polítics com Toni Cantó (Cs) es promocionen com a candidats en els seus partits polítics i/o els seus membres facen us partidiste i s’ataquen entre sí, sense que existixca un “consens real” de treballar per i per a obtindre una “finançació justa” per als valencians.