You are currently viewing 3 DE MARÇ, DIA DE LA LLENGUA I LA CULTURA VALENCIANES

3 DE MARÇ, DIA DE LA LLENGUA I LA CULTURA VALENCIANES

  • Post category:Actualitat
Tal dia com hui de 1459 va morir Ausias March, el més gran poeta de les lletres valencianes. En el seu recort, des de fa décades, és també la data triada per a celebrar el Dia de la Llengua i la Cultura Valencianes. Per això, POBLE convida hui al poble valencià a honrar, com és tradició, la tomba d’Ausias March en la Sèu de la ciutat de Valéncia, i a participar en els actes que diverses entitats cíviques celebren per a commemorar este dia.

No obstant, la nostra llengua i la nostra cultura no es defenen un dia a l’any, ni en el recort nostàlgic de glòries passades. Se defenen en el treball constant, individual i colectiu, dels 365 dies que el componen.

Per això, convé aprofitar esta celebració per a fer balanç anual de lo que, tant a nivell particular com en el conjunt de la societat, hem fet tots i totes per la difusió de la nostra cultura i de la llengua valenciana. Cóm hem treballat per la seua ensenyança i transmissió a les noves generacions i també als que no han naixcut en la nostra terra pero han triat ser valencians.

Una commemoració per a recordar-nos que només el treball positiu, constructiu i conscient assegurarà que, d’ací a dèu, a cinquanta o a cent anys, el nostre poble puga continuar celebrant, orgullós, l’estima per una cultura i una llengua vives i riques.