You are currently viewing La nova coordinadora de Poble Ilicità defén l’establiment d’un cabal ecològic per al vinalopó i un pla de lloguer social per a jóvens

La nova coordinadora de Poble Ilicità defén l’establiment d’un cabal ecològic per al vinalopó i un pla de lloguer social per a jóvens

Font: El Periodic

La coordinadora de Poble Democràtic en terres alacantines, Elena Vera i Alfonso, serà la nova cara visible del partit en Elig (Poble Ilicità) per a afrontar la consolidació de la formació política autonomista de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim any. Vera es definix a sí mateixa com una treballadora anònima que ha conegut lo que supon l’economia sumergida i sap lo important que és lluitar contra este model d’esclavitut del sigle XXI.

En este sentit, la portaveu de Poble Democràtic ha recordat que en els últims tres anys no s’han afrontat els temes essencials que afecten a esta terra, com és la llenta agonia per abandó de la gestió del Riu Vinalopó i l’agricultura autòctona, aixina com la pèrdua de capital humà de futur davant la desbandada dels jóvens per les precàries condicions d’ocupació i la dificultat per a accedir a una vivenda. Per això, des de la nostra iniciativa ciutadana reclamem a l’equip de govern la posada en marcha d’un pla de lloguer jove, en subvencions per a estudiants i treballadors a temps parcial o en contractes temporals.

No és possible que un municipi com Elig, que ha segut una de les referències econòmiques i culturals de la nostra autonomia, permaneixca en letàrgia després de més d’una década de crisis econòmica, segons Elena Vera i Alfonso, que ha recordat que no s’han presentat plans d’actuació concrets per a canviar el model de creiximent. És temps de plantejar un Pla a 10 anys vista apostant per la sostenibilitat urbana i l’implantació tecnològica per a favorir la futura conectivitat urbana –wifi oberta, cablejat de fibra…-, la renovació de la flota de vehículs de transport públic, i l’implantació de punts de recarrega per a vehículs elèctrics.

Cabal ecològic

Paralelament, la representant de Poble Democràtic ha advocat per acostar-se al riu –font de riquea i futur per a Elig i els municipis anexos- i tractar de garantisar qüestions bàsiques com establir un cabal ecològic, com mana la Directiva Europea de l’Aigua, lluitar contra l’abocada incontrolada de residus urbans i agrícoles i, especialment, controlar la sobreexplotació dels aqüífers.

En esta llínea, Elena Vera i Alfonso s’ha mostrat molt pròxima a les iniciatives i demandes de l’Observatori del Riu Vinalopó, pero ha incidit que, fins a la data, la regeneració ecològica i la revaloració socioeconòmica i ambiental del riu s’ha quedat encallada en tràmits administratius i plans grandiloquents que no es poden portar a terme per la mala gestió econòmica i l’inoperància d’un equip de govern sense capacitat de decisió.

Per això, des de Poble Democràtic volem enaltir l’importància de la recuperació dels recursos naturals i la conservació de la riquea patrimonial i cultural per a reactivar l’economia local, especialment salvaguardant i fomentant el coneiximent internacional del palmeral urbà més gran d’Europa. Tenim les condicions per a convertir a Elig en la ciutat verda més important de l’arc mediterràneu, sempre que salvem el Riu Vinalopó, ha postillat Elena Vera