You are currently viewing Contra l’utilisació partidista de la cultura

Contra l’utilisació partidista de la cultura

  • Post category:Actualitat

MANIFEST

CONTRA L’UTILISACIÓ PARTIDISTA DE LA CULTURA

Quan una partitocràcia està ferida de mort, els seus actors busquen noves fórmules per a perpetura-se. Apremiats perque cada dia és més notori el poder desmesurat dels polítics per a fer i desfer, la corrupció, la mala gestió i les seues mentir, busquen els clavills pels quals tornar a guanyar-se el beneplàcit dels votants. POBLE va nàixer en una única i ambiciosa meta, regenerar el panorama polític valencià i fer caure la partitocràcia en la que vivim.

Per a perpetuar-se, esta partitocràcia no dubta en utilisar qualsevol tema per a que el poble estiga dividit. Extorsionen al poble apelant als seus sentiments, la seua religió, nació, bandera, idioma, les seues pors… i aixina obliguen a posicionar-se a favor d’uns o dels atres en la falàtica premisa de estàs en mi o en contra meua. I aixina, enfrontant als de baix, ells continúen dalt, en les seues poltrones ben pagades i assegurant-se un futur millor gràcies a les portes giratòries.

La regeneració política implica, entre atres coses, entendre els llímits del joc polític. I eixe llímit deu d’estar, també, en no usar interessadament el sentiment i les senyes que nos definixen com a poble diferent i diferenciat.

En Valéncia sabem molt d’açò, novament la Llengua Valenciana serà debatuda per polítics en l’únic fi d’aprofitar-se del sentir de gran part de la població valenciana, en l’únic fi, no de defendre els postulats d’eixa part de la població, sino de marcar ralla en els que ara governen i traure rèdit electoral. I els valencians estem farts. Farts de la politisació d’una cosa que deuria ser tan natural com la llengua que es parla, farts de l’ambient de crispació i el conflicte que enfronta als valencians.

I estem més farts encara de que esta maniobra partidista la faça un partit que res ha fet en tots els anys que ha estat en el govern per la nostra llengua. Un partit que només ha tret esta bandera en anys electorals per a guanyar votants benpensants. Un partit que, ademés, ha segut nociu per a la normalisació i l’expansió del coneiximent i us de la Llengua Valenciana. Un partit que ha seguit de manera insidiosa les polítiques de despersonalisació i suplantació de la nostra llengua. ¿I ara volen abanderar la defensa de l’autoctonisme llingüistic?

En POBLE tenim una visió clara, no a l’us partidiste de la cultura, no a l’us partidiste de la llengua. El conflicte que en Valéncia tenim reaspecte a la nostra llengua, no deuria ser utilisat per cap partit polític, és un conflicte sociollingüístic que deu ser tractat dins dels àmbits científic i cívic-cultural.

Per això, des de POBLE, mai recolzarem escenificacions falses i buides de contingut com la que tindrà lloc la semana vinent en les Corts, en la que la partitocràcia tornarà a representar un sainet per a no solucionar cap conflicte i per a continuar dividint al poble.

Per una cultura lliure. Tornem-li el poder al POBLE.