You are currently viewing Poble Democràtic reclama a Ximo Puig que defenga als regants valencians

Poble Democràtic reclama a Ximo Puig que defenga als regants valencians

El Responsable en Cap de Poble Democràtic, Màxim Rueda ha reclamat hui al President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; que defenga als regants valencians davant la proposta aprovada en la Comissió de Transició Ecològica del Congrés per a redimensionar a la baixa els transvasaments. Mesura que ha segut aprovada gràcies al respal de PSOE, Unidos Podemos, PDeCAT, PNV y ERC.

És inadmissible que, de nou, es perjudiquen els interessos de la Comunitat Valenciana en Madrit en el respal del PSOE, sense que els representants del PSPV hagen alçat la veu o s’hagen posicionat en contra d’una mesura que ataca frontalment l’economia del nostre territori, segons ha senyalat Màxim Rueda.

Cada volta que cal defendre els interessos valencians, es demostra que el pes polític en Madrit de Ximo Puig és nul, segons el portaveu de Poble Democràtic, que ha manifestat que no nos agradaria pensar que el president de tots els valencians es preocupa més per mantindre la seua posició en el PSOE que en la defensa dels interessos dels ciutadans que representa.

En este sentit, Màxim Rueda ha recordat que Ximo Puig no ha perdut ni un segon en glossar mereixcudament la figura de l’ex Ministra Carmen Alborch, pero encara estem esperant que faça una valoració política de la mesura adoptada per la Comissió de Transició Ecològica del Congrés que, entre atres qüestions, afirma que les conques del nostre territori no són “deficitàries”, sino que indica que estan someses a unes pressions antròpiques per damunt de les disponibilitats de recursos.

Per al representant de Poble Democràtic, la proposta del PSOE i Podemos, junt en les formacions nacionalistes, no repeta el principi de solidaritat autonòmica, ni l’esforç dels regants per a afrontar inversions en modernisació de regadius que minimisen el consum del transvasament.

És trist que, després de les precipitacions caigudes en els últims mesos, que han suavisat l’efecte de la sequia i han millorat la situació dels embassaments, es reprenga ara la guerra de l’aigua per qüestions purament electoralistes, segons Màxim Rueda, que ha recalcat que el diàlec entre les parts passa per afrontar en serietat el pacte nacional de l’aigua.

Per això, des de Poble Democràtic estem a favor d’establir els transvasaments com a mesura excepcional per a periodos en dèficit hídric, sempre que l’aposta per un pla de dessaladores valencianes que garantise els nivells hídrics necessaris i no suponga un impacte migambiental superior al del transvasament.