Poble Democràtic – Coalició En Positiu recolza als membres que formen l’Escola de Danses Maria Teresa Oller

  • Post category:Actualitat

Des de En Positiu volem manifestar la nostra indignació per l’exclusió de l’Escola en la Dansà de la Mare de Deu per motius de sectarisme ideològic. És una excusa molt vil amparar-se en un «asimismo también se elimina de la convocatoria de participación a las escuelas de baile regionales, de forma que los participantes tengan ya unas nociones básicas previas», com ha aparegut publicat en algun mig de comunicació, quan l’Escola de Danses Maria Teresa Oller és l’única escola de dansa com a tal que participa en esta dansà i els membres de la mateixa sobrepassen eixes inespecífiques «nocions bàsiques» solicitades.

L’Escola de Danses Maria Teresa Oller es creà en 1983, encarregant-se d’ensenyar els balls i danses valencianes a vàries generacions, al temps que ha fet una important contribució a la nostra indumentària tradicional. De fet, alumnes formats en esta Escola han passat a formar part de diferents grups de danses i la major part dels alumnes duen més de quatre anys ballant. Els alumnes que han participat en la dansà de la Mare de Deu, ho han fet perque estaven preparats, excloent als alumnes sense el nivell suficient fins a que est és adquirit.

L’Escola de Danses Maria Teresa Oller, començà a participar en la dansà de la Mare de Deu per invitació del propi Ajuntament de Valéncia, ya fa més de 20 anys i sempre ha complit en les normes establides. Considerem en la Coalició En Positiu, després d’haver parlat en membres de la dita Escola, que la decisió de l’Ajuntament de Valéncia és discriminatòria i deu de ser revisada. La festivitat de la patrona dels valencians és un acte incloent i no excloent.

Est Ajuntament ha protagonisat ya massa decisions que, llunt de buscar la concòrdia entre els valencians pareixen buscar l’imposició ideològica del seu modo d epensar. Davant d’estes formes inaceptables de governar, mostrem la nostra pacífica i democràtica discomformitat i esperem que, donat que és de sabis, que des del consistori del Cap i casal rectifiquen esta injusta decisió.

POBLE DEMOCRÀTIC-COALICIÓ EN POSITIU