You are currently viewing Poble Ilicità aposta per activar un pla de lloguer jove compatible en les ajudes estatals per a evitar l’envelliment poblacional

Poble Ilicità aposta per activar un pla de lloguer jove compatible en les ajudes estatals per a evitar l’envelliment poblacional

Font: Información de Alicante

La coordinadora de Poble Democràtic en terres alacantines, Elena Vera i Alfonso, ha apostat hui per activar un Pla de Lloguer Jove compatible en les ajudes estatals per a evitar l’envelliment de la ciutat d’Elig i l’emigració dels jóvens a atres poblacions en preus més assequibles de vivenda.

Elena Vera i Alfonso ha explicat que la recessió econòmica ha hipotecat el futur de molts jóvens que veuen com el mercat laboral no els oferix ni alternatives ni recursos suficients per a poder prendre les regnes de la seua vida i independisar-se, per lo que és prioritari que l’administració local active plans d’emergència sino es vol perdre eixe capital humà de futur en Elig.

En este sentit, la portaveu de Poble Ilicità ha senyalat que Poble Democràtic ha plantejat un proyecte de recuperació econòmica i poblacional per a Elig que partix d’un programa de subvencions per a estudiants i treballadors a temps parcial o en contractes temporals, que els permeten accedir a una vivenda, com a punt de conexió en el seu entorn. Si favorim l’arraïlada dels jóvens, ajudem a recuperar la vitalitat econòmica de la ciutat, segons Elena Vera.

No podem oblidar que l’accés a la vivenda és un dret reconegut en la nostra Constitució, segons la portaveu de Poble Democràtic en Elig, pero també una necessitat que devem solucionar si volem que els jóvens es queden i ajuden a millorar la ciutat. Per això, devem compatibilisar estes ajudes en atres propostes globals com el Pla Estatal de Vivenda 2018 – 2021, que inclou un conjunt d’ajudes públiques per al lloguer en tota Espanya i per a la compra de vivendes en zones afectades pel despoblació rural.

En tot cas, Elena Vera i Alfonso ha senyalat que l’implementació d’estes ajudes deu coordinar-se en propostes de supervisió del mercat immobiliari local perque existix el risc que eixe aument de la capacitat de pago de l’inquilí es trasllade als preus dels lloguers, provocant l’efecte contrari al desijat.

La coordinadora de Poble Ilicità ha realisat estes declaracions en l’acte de presentació de la formació en el Cassino de la Ciutat d’Elig, despuix de realisar una visita per alguns dels referents culturals de la ciutat, com la Basílica de Santa María o el Museu Arqueològic i d’Història d’Elig, aixina com el caixco històric.

Ciutat sostenible

Elena Vera i Alfonso serà la cara visible Poble Democràtic en Elig (POBLE Ilicità) per a afrontar la consolidació de la formació política autonomista de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim any. Una ciutadana compromesa en la seua ciutat natal i que en el seu llistat de prioritats destaca la recuperació del Riu Vinalopó i de l’agricultura autòctona com a eixos d’una economia sostenible de futur per a la població, aixina com la defensa de la seguritat laboral de les aparadores del calcer o les assistentes domèstiques, entre atres colectius que han sofrit explotació laboral.

Ademés, la portaveu de Poble Ilicità ha recordat la necessitat de modernisar la ciutat, el transport públic i la conectivitat per a configurar un proyecte que convertixca a Elig en una Smart City sostenible, a l’hora que es requerix d’un pla turístic per a proyectar la ciutat al món i posar en valor un territori que conta en dos reconeiximents com a Patrimoni de la Humanitat per l’Unesco -El Palmeral i El Misteri- i de la que tenim que sentir-nos orgullosos tots els valencians.

Per a Elena Vera, no és possible que la segona ciutat més poblada de la província d’Alacant i la tercera de la Comunitat Valenciana seguixca en l’ostracisme despuix de més d’una década de crisis, perdent oportunitats de futur i, lo que és pijor, destruint el seu ric patrimoni natural. Els jóvens ilicitans volem un atre model de ciutat i, per a això, necessitem d’un atre model de govern.