Está aquí: Home Pueblos Valéncia ciutat L’acort Transatlàntic de Comerç i Inversió

L’acort Transatlàntic de Comerç i Inversió

Jornada TTIPEl passat dia 4 de juny, alguns membres de Poble Democràtic, tinguérem la possibilitat de conéixer de ben prop que és allò del supost Acort Transatlàntic de Comerç i Inversió, més conegut en l’acrònim en anglés TTIP.

L’oportunitat nos la brindaren els sindicats CCOO i L’Unió de llauradors i ramaders que organisaren conjuntament una jornada sobre esta temàtica i que es celebrà en el centre sindical de la primera organisació Primer de Maig ubicat en el carrer de Serrans número 13 de Valéncia Ciutat.

Intervingué en primer lloc el secretari general de CCOO PV Paco Molina, qui explicà que és concretament el TTIP.

A continuació prengué la paraula Alfons Àlvarez, periodista i activista destacat en contra del TTIP el qual feu un recorregut de tots els sectors afectats per este tractat, entre ells el mig ambiental i cóm els governs no podrien negar-se a que en els seus territoris es donaren practiques agressives com el fracking. Una frase pot resumir la seua intervenció: pèrdua de drets dels ciutadans i pèrdua de sobirania de tots els governs: autonòmics, estatals i europeu.

Una volta atesos els mijos de comunicació, clausura magistralment la jornada Juan Manuel Palomares, membre de La Unión de Uniones i llaurador de la localitat de Nava de la Asunción (Segovia). Llògicament al representar a un sector primari, la seua intervenció s’ajustà a l’afecció del tractat TTIP al sector agroalimentari, al que calificà del primer en importància econòmica en el món. Feu un recorregut de manera profusa sobre les principals fortunes del món vinculades a empreses en més participació en dit sector agroalimentari i cóm volen tindre cada volta més poder a reduir-ho tot a un simple negoci a on la riquea de varietats i els productes de mercat no tenen ya eixida, puix s’aboca tot a un procés de venda de productes elaborats. Anà desgranant-ho tot, i quedà ben clar que si s’accepta este tractat, lo transgènic serà la tendència i cap llaurador dins d’estes fronteres del tractat podrà triar lliurement la llavor que vol en les seues terres (de fet ya portem camí en les polítiques actuals de la Unió Europea). Va ser molt crític en les polítiques agràries que marca Europa respecte a l’estat Espanyol, i donà un mensage verdaderament inquietant: segons la política de la Unió Europea, tota iniciativa o tractat deuen de ser públics, es pot comprovar en est enllaç i des d’un primer moment el TTIP està negociant-se en secret, segons intervencions d’algunes persones del públic gràcies a l’ajuda inestimable de 8000 lobbistes. Per últim donà un titular molt important: “La Unión es un sindicato agrario que no tiene ningún partido político detrás, difícilmente podemos convertirnos en un lobbie si el resto de sindicatos tienen un partido político detrás”.

Escríbenos un Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o llámanos a nuestro teléfono 634 599 899