Está aquí: Home Actualidad Noticias

Contra l'utilisació partidista de la cultura

 

MANIFEST

CONTRA L'UTILISACIÓ PARTIDISTA DE LA CULTURA

Quan una partitocràcia està ferida de mort, els seus actors busquen noves fórmules per a perpetura-se. Apremiats perque cada dia és més notori el poder desmesurat dels polítics per a fer i desfer, la corrupció, la mala gestió i les seues mentir, busquen els clavills pels quals tornar a guanyar-se el beneplàcit dels votants. POBLE va nàixer en una única i ambiciosa meta, regenerar el panorama polític valencià i fer caure la partitocràcia en la que vivim.

Per a perpetuar-se, esta partitocràcia no dubta en utilisar qualsevol tema per a que el poble estiga dividit. Extorsionen al poble apelant als seus sentiments, la seua religió, nació, bandera, idioma, les seues pors… i aixina obliguen a posicionar-se a favor d’uns o dels atres en la falàtica premisa de estàs en mi o en contra meua. I aixina, enfrontant als de baix, ells continúen dalt, en les seues poltrones ben pagades i assegurant-se un futur millor gràcies a les portes giratòries.

La regeneració política implica, entre atres coses, entendre els llímits del joc polític. I eixe llímit deu d'estar, també, en no usar interessadament el sentiment i les senyes que nos definixen com a poble diferent i diferenciat.

En Valéncia sabem molt d’açò, novament la Llengua Valenciana serà debatuda per polítics en l'únic fi d'aprofitar-se del sentir de gran part de la població valenciana, en l'únic fi, no de defendre els postulats d'eixa part de la població, sino de marcar ralla en els que ara governen i traure rèdit electoral. I els valencians estem farts. Farts de la politisació d’una cosa que deuria ser tan natural com la llengua que es parla, farts de l’ambient de crispació i el conflicte que enfronta als valencians.

I estem més farts encara de que esta maniobra partidista la faça un partit que res ha fet en tots els anys que ha estat en el govern per la nostra llengua. Un partit que només ha tret esta bandera en anys electorals per a guanyar votants benpensants. Un partit que, ademés, ha segut nociu per a la normalisació i l'expansió del coneiximent i us de la Llengua Valenciana. Un partit que ha seguit de manera insidiosa les polítiques de despersonalisació i suplantació de la nostra llengua. ¿I ara volen abanderar la defensa de l'autoctonisme llingüistic?

En POBLE tenim una visió clara, no a l'us partidiste de la cultura, no a l'us partidiste de la llengua. El conflicte que en Valéncia tenim reaspecte a la nostra llengua, no deuria ser utilisat per cap partit polític, és un conflicte sociollingüístic que deu ser tractat dins dels àmbits científic i cívic-cultural.

Per això, des de POBLE, mai recolzarem escenificacions falses i buides de contingut com la que tindrà lloc la semana vinent en les Corts, en la que la partitocràcia tornarà a representar un sainet per a no solucionar cap conflicte i per a continuar dividint al poble.

Per una cultura lliure. Tornem-li el poder al POBLE.

 

Poble no participarà en les eleccions generals

              Davant el panorama polític estatal que s'obri despuix de la falta d'acort dels partits triats en les passades eleccions generals, POBLE decidix no participar en les pròximes eleccions generals en base a una série d'arguments que pensem que son d'un pes considerable.

Leer más...

Presentació de Coalició En Positiu

En acabant de moltes gestions en diferents formacions polítiques d’àmbit estrictament valencià i en una visió municipalista, tenim la satisfacció de comunicar a tots els nostres participants i simpatisants que nos presentem a les eleccions generals del 20 de decembre de 2015 dins de “Coalició en Positiu”. La presentació oficial de la Coalició es farà este pròxim dimarts 3 de novembre  a les 17.00 hores en la Cafeteria Rodrigo, ubicada en el carrer dels Trànsits nº3 de Valéncia Ciutat. Intervindrà una persona per cada formació que compon esta coalició:

Manuel Lapuente Monedero. President d’Units per Valéncia.

Agustí Zacarés Romaguera. Responsable en Cap de Poble Democràtic Podem.

M. Jose Martinez. Regidora de Gent per Benifayó

Emilio José Espert Espert Navarro. President d’Independents de Montroy.

Miquelo García Maldonado. President de Gent en Positiu.

 

Quan finalisen les intervencions, s’obrirà una tanda de preguntes on els interlocutors de la Coalició en Positiu podran ampliar informació i aclarir els dubtes dels assistents.

En la plana webwww.enpositiu.org podeu trobar informació sobre el decàlec de la coalició i sobre més detalls de la mateixa.

Poble Democràtic - Coalició En Positiu recolza als membres que formen l’Escola de Danses Maria Teresa Oller

Des de En Positiu volem manifestar la nostra indignació per l’exclusió de l’Escola en la Dansà de la Mare de Deu per motius de sectarisme ideològic. És una excusa molt vil amparar-se en un «asimismo también se elimina de la convocatoria de participación a las escuelas de baile regionales, de forma que los participantes tengan ya unas nociones básicas previas», com ha aparegut publicat en algun mig de comunicació, quan l’Escola de Danses Maria Teresa Oller és l’única escola de dansa com a tal que participa en esta dansà i els membres de la mateixa sobrepassen eixes inespecífiques «nocions bàsiques» solicitades.

Leer más...

¡Naix la coalició electoral En Positiu!

La coalició electoral EN POSITIU està conformada per cinc formacions polítiques: Units per Valéncia, Poble Democràtic Podem, Gent per Benifayó, Independents de Montroy i Gent en Positiu. Totes elles tenen en comú treballar per a la consecució d’un major nivell de calitat de vida per als valencians. El poble valencià ha patit el saqueig de les seues arques, depaupearades per una injusta finançació, degut a l’ineficàcia en la gestió dels diversos governs autonòmics,no sent l’actual distint als anteriors.

Creem, en convenciment, que és possible una atra forma de fer política, pròxima al ciutadà, en una clara vocació de servici públic, aünant la consolidació dels fràgils pilars del nomenat estat del benestar en el resorgiment d’una economia basada en el mamprenedor, verdader creador i distribuidor de riquea, a través de la seua condició d’autònom o chicotet/mig empresari. No hi haurà valencianitat possible mentrimentres des de les institucions no treballem per a tornar a conseguir que la societat valenciana recupere el seu teixit productiu primari i secundari, els quals, junt a la fermea del sector servicis, redireccionat principalment cap a un turisme de calitat, permeta revertir l’actual i dramàtica taxa de desocupació.

Tots els partits que hui nos presentem units naixquérem en una clara vocació municipalista -de fet entre totes les agrupacions sumem un alcalde (Benicull) i 7 regidors (Benicull, Benifayó, Carcaixent i Montroy)- pero també pretenent obtindre una major repercussió a nivell autonòmic i estatal. Consideràrem en els nostres inicis individuals, i mantenim colectivament la mateixa voluntat, que l’única manera de recuperar el prestigi de les institucions públiques passa per acostar la presència dels càrrec electes al ciutadà. Sense eixe fluix de comunicació, d’igual a igual, la funció pública es desvirtua i la desafecció de la societat cap a la classe política aumenta de forma constant.

EN POSITIU naix en la clara voluntat de recuperar la devaluada image exterior del territori valencià i de la societat valenciana, ocorreguda per causes alienes a la pròpia ciutadania. És possible l’eficiència, és factible desterrar el balafiament i la corrupció i, al mateix temps, és possible realisar un verdader valencianisme de construcció que resitue a la nostra societat en les posicions productives que mai deguérem haver permés abandonar. Per tot açò, nos presentem a l’actual convocatòria electoral en la ferma voluntat de treball i en l’esperança de rebre el recolzament del gran poble valencià.

Decidixca lo que decidixca la sobirania popular, continuarem, dia a dia, treballant en constància per la nostra societat valenciana.

www.enpositiu.org / Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. 

Facebook: http://www.facebook.com/enpositiu / Twitter: http://twitter.com/CEnPositiu 

Escríbenos un Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o llámanos a nuestro teléfono 634 599 899